Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΤΕΣΛΑ - ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΜΕΓΑΛΟΦΥΪΑ



Ο Νικόλα Τεσλα ήταν μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες που γνώρισε ο κόσμος μας και πολλές από τις εφευρέσεις (περίπου 700 διπλώματα ευρεσιτεχνίας) του δεν έχουν βρει εφαρμογή ακόμη (τουλάχιστον στην επίσημη επιστήμη ).

Ο Νικόλα Τεσλα ανακάλυψε ευρεσιτεχνίες που έχουν σχέση με " τη λεγόμενη τεχνολογία UFO η και με άλλες μυστικές στρατιωτικές εφαρμογές" και να μην ξεχνάμε ότι όλααυτά έγιναν πριν το 1900!! Ο Τεσλα γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1856 στο χωριό Σμiλιαν της Λiκα .

Το 1885 Βελτιώνει μιασειρά από εφευρέσεις του Έντισον . Το 1890 κατασκευάζει τις πρώτες γεννήτριες υψηλής συχνότητας κι έτσιανακαλύπτει τα ρεύματα υψηλήςδόνησης καθώς και τις επιδράσεις τουςστην ανθρώπινη φυσιολογία.( Φωτογραφία ,που δείχνει τον Τέσλα να ανάβει μιαλάμπα χωρίς καλώδιο!)

Το 1891 αρχίζει ναπειραματίζεται πάνω στα ραδιοκύματα .Στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Ηλεκτροτεχνικήςπραγματοποιεί μια πολύ σημαντικά διάλεξη με θέμα "Πειράματα με Εναλλασσόμενα Ρεύματα Υψηλής Συχνότητας και ηεφαρμογή τους στις μεθόδους τεχνητού φωτισμού". Το 1898 Tesla ανήγγειλετην εφεύρεσή του μιας teleautomatic βάρκας που καθοδηγήθηκε από έναν τηλεχειρισμό που επινόησε και ανέπτυξε πάνω στα ράδιο κύματα .

Το 1912 Σχεδιάζει το πρώτο αεροπλάνο καθέτουαπό/προσγείωσης (VTOL), καθώς και τον πρόδρομο του ελικοπτέρου. Το 1899 πραγματοποιεί μυστικά και χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια μια σειρά πειραμάτων πάνω στηνασύρματη μεταφορά ενέργειας. Ο Τέσλαπηγαίνει στο Κολοράντο Σπρινγκς. μια περιοχή με πολύ καθαρή και ξερή ατμόσφαιρα, γεμάτη με στατικό ηλεκτρισμό.Εκεί κατασκευάζει έναν μεγάλοπειραματικό σταθμό, από τον οποίο προεξέχει ένας πύργος με μια χάλκινη σφαίραστnν κορυφή του. Εκεί καταφέρνει ναπραγματοποιήσει μια σειρά από πετυχημένα πειράματα ασύρματης μεταφοράς μεγάλωνποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας. Παράγει ρεύμα πολύ υψηλής Τάσης(20.000.000VοΙt) και κατασκευάζει ένα ειδικό μηχάνημα που ονομάζεται με το αινιγματικό όνομα (μεταφορέας εξαποστάσεως ) Χάρης αυτό και χωρίς την χρησιμοποίηση συρμάτων, ανάβει λάμπες και θέτει σε λειτουργία μηχανήματα , που βρίσκονται σεαπόσταση 25-30 χιλιομέτρων. Καταγράφει τα πειράματα του σ ένα ημερολόγιο πεντακοσίων χειρόγραφωνσελίδων, που δημοσιεύεται αργότερα. Ο Τεσλα μετακομίζοντας στη Νέα Υόρκη, ίδρυσε ένα εργαστήριο και άρχισεπειράματα με τις ηχητικές δονήσεις.Εφηύρε τον ταλαντωτή Tesla, ο οποίος θα μπορούσε να πάρει πολύ λίγη ενέργειαεισαγωγής για να θέσει τη συσκευή σε κίνηση δίνοντας τεράστια επίπεδα ενέργειας. Σε ένα πείραμα, συντόνισε τη μηχανή του στη δόνηση του κτηρίου, ότανξαφνικά " συγχρονίστηκαν " οι συχνότητες άρχισε να τινάζετε ολόκληρο το κτήριο. Το προσωπικό και οι εργαζόμενοι στο κτίριοέτρεξαν πανικόβλητοι έξω καλώντας τηναστυνομία και τα ασθενοφόρα. Όταν έφθασαν, Tesla και οι βοηθοί του ζήτησανσυγνώμη για το απρόσμενο του πειράματος. Το 1935,στην ηλικία των 79 ετών,ο Tesla ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο εάν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη μηχανή συντονισμού για να καταστρέψει ένα κτήριο η να προκαλέσει σεισμό σεάλλες περιοχές του πλανήτη , ο Τεσλα απάντησε ότι ήταν δυνατό μιας και η φιλοσοφία για την σφαιρικότητα και τα κανάλια ενέργειας έχε αποδειχτεί από την ασύρματη μεταφορά ενέργειας .

Ο αμερικανικός στρατός ταξινόμησε πολλές από τις ηλεκτρικές εφευρέσεις του Tesla ως απόρρητα μυστικά , αποτρέποντας κατά συνέπεια τη διαρροή τεχνογνωσίας .

Οι πρόσφατες αναφορές για τη συμμετοχή του Νικόλα Tesla στη καταστροφή της Tunguska του 1908 τροφοδοτήθηκαν αρχικάαπό μερικές δηλώσεις που έγιναν πριν από καιρό στους New York Times. Πρώτα δημοσιεύτηκαν τον Μάρτιο του 1907 που μιλά γιατη "κύμα-ενεργειακής προβολής" και τον Απρίλιο του 1908 πουγίνεται αναφορά στη "άμεση εφαρμογήτων ηλεκτρικών κυμάτων χωρίς τη χρήση των εναέριων μηχανών ή άλλων μέσων τηςκαταστροφής." Το 1915 δήλωσε οΤέσλα , "Είναι τέλεια εφαρμόσιμο να διαβιβαστεί η ηλεκτρική ενέργεια χωρίς καλώδια και να παραχθούν τα καταστρεπτικά αποτελέσματα σε μια απόσταση. Έχω κατασκευάσει ήδη μια ασύρματη συσκευή αποστολής σημάτων που καθιστά αυτό πιθανό, και την έχω περιγράψει στις τεχνικές δημοσιεύσεις μου, μεταξύ τωνοποίων μπορώ να αναφερθώ στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μου 1.119.732 που χορηγείται πρόσφατα." Οι ηλεκτρικές βολίδες,τα σφαιρικά plasmoids, ή η αστραπή σφαιρών έχουν αναφερθεί επίσης σε παρόμοιαφαινόμενα .Οι ηλεκτρική βολίδες αστραπής & Tesla γεννήτρια αστραπών ( Fuelless Tesla)προσεγγίζουν αυτό το φαινόμενο .

Ο Τεσλα στόχευε νακατασκευάσει στους καταρράκτες του Νιαγάρα ένα σύστημα συλλογής ενέργειας απότη ατμόσφαιρα το οποίο θα το διοχέτευε δωρεά σε όλων τον κόσμο του πλανήτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου