Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ηλιακό αυτοκινούμενο κοτέτσι!



Πολλοί από εμάς θα ήθελαν να έχουν σε καθημερινή βάση τα δικά τους φρέσκα αυγά, αλλά δεν ξέρουν πώς θα πραγματοποιούσαν κάτι τέτοιο ή πώς θα φρόντιζαν τις κότες. Λύση αποτελεί το καινοτόμο ηλιακά τροφοδοτούμενο κοτέτσι, με την ονομασία Front Yard Coop.
Το ηλιακό κινούμενο κοτέτσι κατασκευάστηκε στο Katonah στη Νέα Υόρκη και σχεδιάστηκε για τη μπροστινή αυλή που κατά προτίμηση θα ήταν καλό να οριοθετείται από φράχτη, αφού κινείται αυτόματα κατά τη διάρκεια της ημέρας διασκορπίζοντας με αυτό τον τρόπο τα ευεργετικά υποπροϊόντα από τις κότες σε όλο το γκαζόν. Όταν το κοτέτσι χτυπά σε κάποιο εμπόδιο αλλάζει την κατεύθυνση κρατώντας ασφαλή τα κοτόπουλα.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γεμίσετε το δοχείο τροφής με σιτάρι και το δοχείο νερού και το “έξυπνο” αυτό κοτέτσι θα διανείμει την τροφή και το νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα απαλλάσοντάς σας έτσι από αυτή την διαδικσία. Τα απόβλητα απομακρύνονται εύκολα μέσα από μια σειρά συρταριών και τα υποπροϊόντα βοηθούν στο να διατηρηθεί “πράσινη” η αυλή σας. Ενώ ένας ηλεκτροφόρος φράκτης που δε βλάπτει τα κοτόπουλα απομακρύνει τα αρπακτικά ζώα.
Το Front Yard Coop είναι διαθέσιμο σε διάφορες εκδόσεις. Το μοντέλο Full Monty έχει πλάτος περίπου 1,2 μέτρα και μήκος περίπου 2,5 μέτρα και σε καθημερινή βάση μπορεί να διανύσει περίπου 5 μέτρα, με την ενέργεια που χρησιμοποιεί από τα ενσωματωμένα ηλιακά του πάνελ.
ΠΗΓΗ:solarenergy.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου