Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Η ηλιακή ενέργεια μπορεί να παράγει την περισσότερη Ενέργεια, υποστηρίζει η IEA




Η ηλιακή ενέργεια μπορεί να είναι η μεγαλύτερη πηγή ενέργειας παγκοσμίως ώς το 2060, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA).
Ο Cedric Philibert, ανώτερος αναλυτής στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που εδρεύει στο Παρίσι είπε στο Bloomberg:
Τα φωτοβολταϊκά και η συγκεντρωμένη ηλιακή ενέργεια (CSP), από κοινού μπορούν να γίνουν η κύρια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας. Θα υπάρχει στο μέλλον περισσότερη ενέργεια από σήμερα αλλά το μεγαλύτερο μέρος θα παράγεται από τις ηλιακές-ηλεκτρικές τεχνολογίες.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΙΕΑ) η ηλιακή ενέργεια, η ηλιακή ενέργεια από φωτοβολταϊκά και η συγκεντρωτική ηλιακή-θερμική ενέργεια (CSP), μπορούν να παράγουν το μεγαλύτερο μέρος της ενεργειακής δύναμης παγκοσμίως μέσα σε 50 χρόνια, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που βλάπτουν το περιβάλλον.
Τα ηλιακά ευρήματα, που θα δημοσιευθούν σε μια έκθεση αργότερα εντός του έτους, υπερβαίνουν την προηγούμενη πρόβλεψη της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, η οποία προέβλεπε ότι οι δύο τεχνολογίες μαζί θα παρέχουν περίπου το 21% των ενεργειακών αναγκών παγκοσμίως το 2050.
Σύμφωνα με το προβλεπόμενο σενάριο, το οποίο ο Cedric Philibert θα ορίσει με περισσότερες λεπτομέρειες σε ένα συνέδριο στο Kassel της Γερμανίας, την 1η Σεπτεμβρίου, το μεγαλύτερο μέρος της θέρμανσης και των μεταφορών θα στραφούν από τα ορυκτά καύσιμα σε καθαρότερες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τον τομέα της ενέργειας αναμένεται να μειωθούν σε περίπου 3 γιγατόνους ανά έτος σε σύγκριση με τους 30 γιγατόνους εκπομπών του τρέχοντος έτους.
ΠΗΓΗ:solarenergy.grsolarenergy.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου